Kuituverkko

Kuitukampanja Simontaipaleen alueen asukkaille, lue lisää tästä!

Ranuan Infran kuituverkon toiminta-ajatuksena on rakentaa, ylläpitää ja operoida valokuituverkkoa Ranuan kunnan alueella.

Yhtiön runkoverkko kattaa käytännössä koko Ranuan kunnan alueen. Rakennettua runkoverkkoa on noin 600 km. Runkoverkon, varmistuslenkkien ja taloliittymien kokonaispituus on peräti 1060 km.

Valokuitu on ohut lasinen kuitu, jota pitkin tieto siirtyy laservalon avulla. Valokuidun tiedonsiirtokyky on valtava pienen vaimennuksen ja suuren kaistanleveyden ansioista verrattuna langattomaan yhteyteen tai kuparikaapeliin. Valokuidun etuja ovat vakaus ja luotettavuus sekä kapasiteetin riittävyys.

Valokuitu mahdollistaa etätyöskentelyn ja muiden sähköisten palvelujen tuomisen lähelle asiakasta sekä alan tulevaisuuden innovaatioiden monipuolisen hyödyntämisen. Valokuidun kapasiteetin ansiosta etäisyys taikka yhtäaikaisten käyttäjien määrä eivät vaikuta yhteyden laatuun tai nopeuteen.

Liittyminen kuituverkkoon

Ota rohkeasti yhteyttä, kun kiinteistösi tarvitsee nopean valokuituyhteyden. Liittymismaksu voi olla yllättävän edullinen silloin kun kiinteistösi on lähellä runkoverkkoamme. Kuituvarauksen aktivointi on vielä vaivattomampaa, sivuiltamme löytyy niin kytkennän hinnasto kuin tilauslomake.