Miksi valokuitu?

Televisio

Valokuitu tuo uuden tavan katsella tv:tä sekä runsaan valikoiman tv-kanavia ja tilausvideoita. Myös teräväpiirtolähetyksiä voi katsella häiriöttä valokuidun avulla ja lisäksi tulevaisuudessa tarjolla ovat 3D-lähetykset. Ohjelmia voi myös tallentaa verkkoon. Laajakaista-tv palveluja tarjoaa muun muassa Maxivision.

Etätyöskentely ja koulutuspalvelut

Huippunopea laajakaista tuo täysin uudenlaiset työskentelymahdollisuudet haja-asutusalueiden kotitoimistoihin, sillä tieto siirtyy kumpaankiin suuntaan erittäin nopeasti. Esimerkiksi nopeaa tietoliikenneyhteyttä vaativat videoneuvottelut ovat valokuidun avulla mahdollisia.

Turvapalvelut ja etävalvonta

Valokuituverkon kautta erilaiset turvallisuutta lisäävät etävalvonta- ja hälytyspalvelut toimivat nopeasti ja luotettavasti. Esimerkiksi maatalousyrittäjä voi nettiyhteyden kautta tarkistaa mistä tahansa, että navetassa kaikki on hyvin. Samoin loma-asuntoa voidaan luotettavasti valvoa kuituyhteydellä joko kameravalvontana, tai erilaisilla liike-, lämpö- ja kosteusantureilla. Samalla voidaan säätää lämpötiloja tai vaikka valaistusta.

Internet- ja pilvipalvelut

Internet ei ole pelkkää hupia ja viihdettä, vaan tärkeä osa arjen hallintaa, elinkeinoelämää ja yrittämistä. Luotettavan laajakaistayhteyden avulla asioit sähköisesti helposti ja nopeasti. Monet ohjelmistot, TV-palvelut, elokuvat, musiikki ja sähköiset kirjat siirtyvät hiljalleen pilvipalveluiksi eli niitä käytetään Internetin kautta. Pilvipalveluiden käyttö on hyvin edullista ja helppoa. Palveluita ja ohjelmistoja ei enää tarvitse ladata omalle koneelle, vaan niitä voidaan käyttää alustasta.