Tiedote: Siirrymme etäluettaviin mittareihin

Mittarien vaihdot nyt käynnissä!
Varaa aikasi puh. 040 590 2022.

Ranuan Infra Oy vaihtaa vesimittareita vesilaitoksen toiminta-alueella. Vaihdettavia mittareita on noin 700 kpl ja vaihtotyön suorittaa VMH Kalibro Oy. Vesimittarin vaihdot tehdään pääsääntöisesti 9.12.-31.12.2019 aikana. *päivitys 23.12.2019: Suuri osa etäluettavista mittareista asennettu. Asentajat jatkavat mittareiden asennuksia jälleen 7.1.2020 alkaen.

Valmistaudu mittarinvaihtoon

Asiakkaita pyydetään järjestämään mittarinvaihtajalle esteetön pääsy vesimittarin luokse. Mikäli vesimittari on sijoitettu kiintokalusteisiin, tulee mahdolliset suojalevyt tai kaapiston ovet irrottaa etukäteen vaihtotyön nopeuttamiseksi.

Omakotitalossa mittari sijaitsee yleensä rakennuksen sisällä, jonne asentajan täytyy päästä sitä vaihtamaan. Kalibron asentajat kiertävät alueella ja jos asukasta ei tavoiteta, jättää asentaja postilaatikkoon yhteydenottopyynnön asennusajan varaamiseksi. Pyydämme asiakkailta joustavuutta, jotta asennustyö päästään tekemään sovitussa aikataulussa. Voitte myös etukäteen itse varata vesimittarin vaihtoajan suoraan Kalibron asentajien yhteyshenkilöltä, puhelinnumero alla.

Töitä tehdään maanantaista perjantaihin painottuen iltapäivään ja iltaan klo 21 saakka. Mittarinvaihtotyöhön kuluu aikaa noin 30 minuuttia. Normaalista vaihtotyöstä ei aiheudu asukkaille kustannuksia. VMH Kalibro Oy:n vesimittarin vaihtajalla on kuvallinen henkilökortti ja huoltoauton kyljessä on tämän tiedotteen yläosassa näkyvä Kalibro -logo.

Vesihuollon yleiset toimitusehdot

Vesihuoltolaitoksen yleisten toimitusehtojen mukaan yhtiön edustajalla on oikeus päästä kiinteistölle mittaria vaihtamaan. Toimitusehdot edellyttävät, että kiinteistön omistaja tai haltija pitää kiinteistön vesihuoltolaitteiston sellaisessa kunnossa, että vesimittarin vaihto on mahdollista suorittaa ongelmitta.

Vesimittarille tuleva putkisto, mittariventtiili ja mittarilta lähtevä putkisto on kiinteistön omistajan omaisuutta ja hänen ylläpitovastuullaan. Jos mittarinvaihdon yhteydessä kiinteistön vesihuoltolaitteistossa ilmenee ongelmia, ne ovat kiinteistön omistajan kustannuksella korjattava.

Vaihdon jälkeen

Vesivahinkoriskin välttämiseksi kannattaa kiinteistön haltijan varmistaa, ettei mittarinvaihdon yhteydessä, eikä sen jälkeen kiinteistön vesihuoltolaitteissa ilmene vuotoa. Tarkkaile mittaria ja siihen liittyvää putkistoa vaihdon jälkeen. Jos huomaat vuotoa tai vesitippoja, ota välittömästi yhteyttä mittarin vaihtaneeseen asentajaan tai vesilaitoksen päivystykseen.

Kaukolämmön mittarit vaihdetaan uusiin etäluettaviin mittareihin alkuvuoden 2020 aikana.

Ranuan Infra Oy pahoittelee mittarinvaihdosta aiheutuvaa häiriötä.

Lisätietoja
VMH Kalibro Oy, Pesonen Manu puh. 040 590 2022
Ranuan Infra Oy, vesihuoltomestari puh. 0400 290 887
tai käyttöteknikko puh. 040 641 3255