Ranuan Paras Piha -kilpailu!

Ranuan kunta ja Ranuan Infra Oy järjestävät Ranuan Paras Piha 2020 -kilpailun. Kilpailun tarkoituksena on tuoda esille ympäristön viihtyisyyttä sekä vaikutusta arkeen ja vapaa-aikaan. Tavoitteena on yhdessä tekeminen ja ympäristön viihtyisyyden vaaliminen sekä ympäristön ja vesistön huomioiminen.

Kilpailuun tulee kolme sarjaa, mikäli sarjoihin saadaan vähintään kolme osallistujaa kuhunkin, tai sarjat yhdistetään. Sarjoissa kilpailevat vakituiset asuinkiinteistöt eli kotipihat, vapaa-ajan kiinteistöt eli mökkipihat sekä asuin-ja liikekiinteistöt eli taloyhtiöpihat.

Kilpailu käydään ensi kesän aikana, jolloin kilpailun raadin jäsenet käyvät ilmoittautumistietojen perusteella valituissa pihoissa. Niiden joukosta kilpailuraati valitsee parhaat pihat finaaliin, jotka julkistetaan järjestäjien nettisivuilla sekä kesäkuun viimeisessä Kuriirissa. Yleisö voi osallistua äänestämällä suosikkipihaansa finalistien joukosta joko postitse tai nettilomakkeella. Voittajapiha julkistetaan Hillamarkkinoilla 1.8.2020. Pihojen valmistaminen ensi kesän kilpailua voi alkaa jo nyt, mutta ilmoittautuminen kilpailuun alkaa vasta keväällä. Kilpailun alkamisesta ilmoitetaan Kuriirissa ja kilpailun  Facebook -sivulla.

Arvosteluperusteista kerrottakoon, että raati arvostelee pihan yleistä viihtyvyyttä ja ympäristön huomioimista niin asukkaiden ja naapureiden kuin ympäristöarvojen näkökulmasta. Erityisesti taloyhtiöpihoissa huomioidaan piha-alueen toimivuus myös kiinteishuollon ja eri-ikäisten asukkaiden arjen ja käyttäjien kannalta. Pihan yleisvaikutelma, kunto ja omaleimaisuus vaikuttavat arvosteluun. Mikäli piha on veden äärellä, arvioidaan myös vesistön huomioiminen. Jokainen piha arvioidaan sen omista lähtökohdista. Pihan koolla, sijainnilla tai iällä ei ole väliä. Osallistumisen ehtona on, että piha sijaitsee Ranuan kunnan alueella.